Auto Nieuwtjes

Veilige autotripjes

Veilige autotripjes. Hoe zorg je ervoor dat de tripjes die je maakt met de auto, veilig zijn?
Waar je bijvoorbeeld aan moet denken is, dat je bij het pakken – uiteraard – je auto niet te vol pakt. Meer gewicht verbruikt ook meer benzine, dus niet te veel meenemen scheelt ook nog geld. Overschrijdt in ieder geval het toegestane maximum niet (te vinden op het kentekenbewijs). Zware dingen plaats je zoveel mogelijk onderop. Zo is het zwaartepunt van de auto laag, en in geval van een ongeluk is het ook veiliger. Ook plaats je deze dingen liefst zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank.
Bagage die boven de rugleuning uitkomt, kun je op z’n plek houden met een stevig bagagenet. Dan vliegt er niets naar voren in het geval van een noodstop of een ongeval.
Zorg ook voor de juiste bandenspanning. Bij een zware lading moet die bandenspanning worden verhoogd. Dat scheelt bovendien in het brandstofgebruik en geeft een betere wegligging.
Een eventuele dakkoffer plaats je het veiligst in het midden. Dat mag wat onpraktisch zijn, maar het weggedrag van de auto is er beter door.
Zorg ervoor dat je bagage die verplicht is, zoals veiligheidshesjes en een gevarendriehoek, bij je hebt, en gemakkelijk kunt pakken. Ga je naar een ander land? Kijk dan van tevoren na, welke regels daar gelden.
Vergeet ook niet de vloeistoffen, zoals olie en koelvloeistof, te controleren. Hetzelfde geldt voor de bandenspanning, profieldiepte en slijtage van de banden. Vervang ze, zonodig.
Kijk van tevoren na, welke benzine in het buitenland overeenkomt met de benzine die je doorgaans tankt. Zo voorkom je problemen met de motor.
Zo, dit waren enkele tips. Een goede en veilige rit toegewenst! wil je meer informatie over auto’s wij vertellen u graag meer neem dus contact met ons als u meer wilt weten