Auto Nieuwtjes

Hoeveel is mijn beschadigde auto waard?

Hoeveel een beschadigde auto aard is hangt van veel factoren af. Vanzelfsprekend is het belangrijk hoe groot de schade is. Voor een kleine schade kun je 150 euro van de dagwaarde aftrekken. Bij een grote schade wordt het wat ingewikkelder. Dan hangt het ervan af of de auto, als hij hersteld wordt, meer waarde heeft gekregen dan dat je voor het herstel zou moeten betalen. Als dat zo is, kun je gewoon na herstel de dagwaarde rekenen. Als dat niet zo is, kan een garagebedrijf hem misschien nog opkopen en de schade (laten) herstellen voor veel minder geld dan het jou zou kosten. Garagebedrijven hebben meestal goede connecties, en weten waar ze aan moeten kloppen voor schadeherstel. De waarde van je auto hangt dan af van wat het garagebedrijf ervoor over heeft, maar het kon wel eens meer zijn dan je zou verwachten.
Het is ook mogelijk dat er van herstel geen sprake meer kan zijn. Dan hangt het ervan af of er nog bruikbare onderdelen in de auto aanwezig zijn en hoeveel vraag er naar die onderdelen is. Ook hier kan een opkoper of een garagebedrijf de waarde komen bepalen.
In ieder geval is het meestal niet zo dat een beschadigde auto niets meer waard is. Als je maar het juiste bedrijf inschakelt kan je schadeauto nog best een aardig bedrag opbrengen. Dus het is zeker de moeite waard, enig vergelijkend onderzoek te doen op het internet. Er zijn meerdere bedrijven die schadeauto’s opkopen.