Auto Nieuwtjes

Auto online kopen

Het aanbod van auto’s online is groot. Als je online een auto wilt kopen, zul je waarschijnlijk wel een auto van je gading vinden. Je moet natuurlijk wel goed opletten wat je koopt en waar, zoals dat voor overigens voor iedere aankoop geldt, online of niet. Maar als je online koopt heb je geen direct contact met de verkoper, en voor een auto tel je wel een aardig bedrag neer, dus extra opletten kan geen kwaad.
Het beste kun je vooraf een lijstje maken van kenmerken die je aan een auto belangrijk vindt, zoals veel beenruimte of makkelijk te parkeren, airconditioning, zuinigheid in het rijden, zo weinig mogelijk belasting hoeven te betalen, etcetera. Als je veel kilometers maakt, vergeet dan ook niet af te wegen of je misschien beter over kunt schakelen op diesel, LPG, of – nog zuiniger – elektriciteit. Als je dat lijstje van tevoren maakt loop je niet het gevaar dat je al “ja” hebt gezegd voor je gevraagd hebt of aan een essentiële behoefte wel voldaan is.
Waar je de auto koopt is ook een punt van aandacht. Als een bedrijf bij BOVAG aangesloten is, kun je iets meer verwachten op het gebied van garantie en service. En als je een auto koopt van boven de 4500 euro, dan geldt de BOVAG garantie.
Als je een auto bij een bedrijf koopt zonder eerst bij de verkoper te gaan kijken, dus als je echt een virtuele koop af, dan heb je recht op de bedenktijd, die in de wet vastgelegd is.
Die tijd geldt vanaf het moment dat je de auto in bezit hebt, en er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. In feite mag je in die tijd hetzelfde doen als wat je zou hebben gedaan als je de auto was komen bekijken: je kunt de auto bekijken, onderzoeken, en een proefrit maken. Zodat je je er nog van kunt verzekeren dat je echt een goede koop gesloten hebt. op deze website vertellen wij nog veel meer over auto’s onder anderen over veilige autotripjes